Ingredienser

Rosenkålssalat
  • 800 g kartofler
  • 300 g rosenkål
  • 4 gulerødder
  • 20 g mandelflager
Mormordressing
  • 1 dl fløde 9 %
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • peber
Hakkebøf
  • 1 lille bundt krydderurter, fx persille, basilikum eller løvstikke
  • 500 g hakket oksekød 3-7 % fedt
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Tilberedning

 

Rosenkålssalat
Kog kartoflerne møre, og pil dem. Fjern eventuelt de yderste grimme blade og stokken af rosenkålen. Del halvdelen af rosenkålene i blade. Snit resten fint. Damp rosenkål bladene og de snittede rosenkål i ca. 2 minutter, og afdryp dem.

Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en tyndskræller.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande.

Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend dem med rosenkål, gulerødder og mandelflager.

Mormordressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og krydr med peber.

Hakkebøf
Skyl krydderurterne, tør dem godt, og hak dem.

Ælt kødet med krydderurterne, form det til 4 hakkebøffer, og krydr dem med salt og peber.
Varm olien på en slip let-pande, og steg hakkebøfferne i ca. 3 minutter på hver side.

Servér hakkebøfferne med rosenkålssalat, og dryp mormordressingen over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca.125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (470 kcal). Kulhydrat 54 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 5 g

UH4914